Tilos fokhagymát enned, ha az alábbi emberek közé tartozol! :) :O :O

loading...

.

Lássuk kik azok, akiknek kerülniük kell a fokhagyma fogyasztását!

1. Műtét előtt

Ha biztosan tudjuk, hogy hamarosan műtét elé nézünk, akkor az időponttól számított két héttel korábban már semmiképp ne fogyasszunk fokhagymát. Véralvadásgátló hatása miatt ugyanis képes késleltetni a vérzés elállását.

2. Vérnyomás problémák

Köztudott, hogy a fokhagyma képes csökkenteni a vérnyomást, ezért azok az emberek, akik egyébként is alacsony vérnyomással rendelkeznek, semmiképp ne fogyasszák!

3. Májbetegség

Kevés májbetegségben szenvedő ember ismeri az alap szabályt, miszerint tilos fokhagymát fogyasztani. Ez azért van, mert a fokhagyma a gyomorban és a belekben olyan hatást fejt ki, ami súlyosbítja a hepatitises betegségek tüneteit, például a hányingert.

tilos-fokhagymát-enni (1)

4. Szembetegség

Bár tudományos alátámasztás erre, de a kínai orvoslás szerint a fokhagyma rendszeres, akár túlzásba vitt fogyasztása káros hatással lehet a szemre.

5. Hasmenés

Abban az esetben, ha valamilyen fertőzés miatt hasmenésben szenvedünk, mindenképp hanyagoljuk a fokhagyma fogyasztását, ugyanis vérbőséget okoz a belekben az intenzív ízvilága miatt.

6. Terhes nők és szoptató anyák

Terhesség és szoptatás alatt nem szabad túlzásba vinni a fokhagyma fogyasztását. Természetesen ha megkívánjuk, fogyasszunk belőle, csak ne csináljunk belőle napi rendszert és semmiképp ne vigyük túlzásba.

Forrás: tudasfaja.com

loading...

Poszt keresése

×
Lájkold Facebook oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm, nem
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks
x
Kövessen minket: