Ha a mogyoróvajat eddig csak a kenyérre kented, most teljesen meg fog róla változni a véleményed!

loading...

A mogyoróvaj egy nagyon tápláló és egészséges étel, azonban ezenkívül más hasznos tulajdonságokkal is rendelkezik. Nem is gondolnád, mi mindenre használható még a világ egyik legfinomabb kencéje.

mogyorovaj

Egyesek szerint a mogyoróvaj segítségével könnyen eltávolítható a hajunkba vagy a ruhába ragadt rágógumi. Vékony rétegben kenjük be a rágót mogyoróvajjal, hagyjuk így 5-10 percen keresztül, majd egy nedves törölközővel távolítsuk el a mogyoróvajat a rágóval együtt.

A halnak igen erős szaga tud lenni, sokan ezért nem szeretik. Nem kell kihagyd az étrendedből csak a szaga miatt. Sütés előtt 2-4 percre, egy evőkanál mogyoróvajat kell tenni a serpenyőbe, ezzel a trükkel nemcsak a halszagtól, hanem a konyhában levő ételszagoktól is könnyedén meg lehet szabadulni.

Ha bármilyen karcolás lesz a bőrünkön, kenjük be egy kevés mogyoróvajjal. Ez felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, és egy védőréteget képez a bőrön.

A természetes olajok valósággal csodát tesznek a bőrünkkel. A mogyoróvajat használhatjuk bőrápolóként, borotválkozás után, testápolóként. Hidratál, és fontos tápanyagokkal tölti fel a bőrt.

Ha nyikorognak a bejárati ajtók, kenjük meg őket egy kevés mogyoróvajjal.

Ha a bútor, vagy parkett felületén kisebb karcolás esik, kenjük be mogyoróvajjal, hagyjuk így egy órát, majd töröljük le egy száraz pamutronggyal. A mogyoróvaj hatékonyan eltünteti a karcolásokat.

 

Forrás: twice.hu

loading...

Poszt keresése

×
Lájkold Facebook oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm, nem
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks
x
Tetszik az oldal?