Egy kevés szódabikarbónát szórt a cipőjébe és megszabadult egy olyan problémától, amivel rengeteg ember küzd!

loading...

A nem természetes anyagokból készülő zoknik, lábbelik, a több órás állás, vagy éppen ülés a munkahelyen, nem tesz jót a lábaknak, hiszen könnyen leizzadnak, bedunsztolódnak, és miután lehúztuk, előjön a kellemetlen szag. Főként ez társaságban lehet nagyon zavaró.

cipo-szodabikarbona

A stressz, feszültség is hozzájárul a lábak izzadásához, de érdemes csökkenteni a bevitt állati fehérjék mennyiségét is, ami még erősebbé teszi az “illatfelhőt”. Érdemes tehát a megfelelő minőség zokni- és cipőviselet mellett a szervezetünkre is odafigyelni, kitisztítani. Most nézzünk pár remek módszert, aminek segítségével megszüntethető a kellemetlen lábszag.

1. Tavasszal szedjünk pár friss, zsenge nyírfa ágat, vágjuk akkora méretre, hogy beférjenek a lábujjaink közé. Majd húzzunk zoknit, és maradjunk úgy legalább 2 órát.

2. Apró tölgyfakérgekkel töltsük meg a zokninkat, majd húzzuk fel és feküdjünk le. Reggel mossuk meg lábunkat meleg vízben, majd törüljük szárazra. Ezt a módszert két héten keresztül, minden este alkalmazzuk.

3. Egy másik hatékony módszer, ha bórsavval szórjuk meg a zokninkat, éjszakára ebben aludjunk, reggel meleg vízben mossuk lábat. A kezelést két hétig folytassuk.

4. Minden reggel tegyük be a csap alá lábunkat, és engedjünk hideg vizet rá, kb. 5–10 percen keresztül, 90 napig. Amellett, hogy elmúlik a szag, még a megfázást is elkerülhetjük a közeljövőben. Nagyon fontos, hogy fokozatosan engedjük a vizet a lábunkra, tehát először kezdjük langyossal, majd lassan váltsunk hidegre.

5. Biztosan van odahaza szódabikarbóna, ebből tegyünk egy keveset a cipőnkbe, mielőtt még felhúznánk, pár perc múlva bújjunk bele, és élvezzük a lábszagmentes életet a nap folyamán.

6. Csak gyapotból készült zoknikat hordjunk.

Forrás: filantropikum.com

loading...

Poszt keresése

×
Lájkold Facebook oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm, nem
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks
x
Kövessen minket: